Κάλεσμα στήριξης του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

✊🚩 Κάλεσμα στήριξης του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου | 📅Πέμπτη 8/2 στις 12:00 – Προπύλαια

Το υπό ανασυγκρότηση φοιτητικό – νεολαιίστικο κίνημα έχει εδώ και ένα μήνα λάβει θέση μάχης ενάντια στην παράκαμψη του Άρθρου 16 και την εγκαθίδρυση ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οποία, αν πραγματοποιηθεί, θα επισφραγίσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας αλλά και την ολοκληρωτική λεηλασία των λαϊκών – κοινωνικών αγαθών από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Η εισαγωγή ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων πέρα από την πλήρη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποσκοπεί επίσης στην μετατροπή της χώρας σε φυτώριο επιστημονικού δυναμικού για τις ιμπεριαλιστικές οικονομίες της Ε.Ε. και την εξώθηση ακόμα μεγαλύτερου τμήματος της νεολαίας στην χαμηλόμισθη εργασία και τα εργασιακά κάτεργα, λόγω της όξυνσης των ταξικών φραγμών στα ΑΕΙ.

Ως Λαϊκή Δράση χαιρετίζουμε την μέχρι στιγμής αταλάντευτη στάση των χιλιάδων φοιτητών/-ριών και μαθητών/-ριών, οι οποίοι/-ες μέσα από μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας, διαδηλώσεις και συγκρούσεις δείχνουν πως δεν υποχωρούν μπροστά στον πολύπλευρο κρατικό – παρακρατικό μηχανισμό (βλ. κρατική καταστολή, παρακρατικές επιθέσεις, εισαγγελικές έρευνες, εγκάθετοι πρυτάνεις, ρουφιανέματα από ΔΑΠίτες κοκ.) που η ξεπουλημένη κυβέρνηση ΝΔ έχει επιστρατεύσει για να καταστείλει τους αγώνες της νεολαίας.

Συνέχεια αυτού του διαρκώς κλιμακώμενου αγώνα αποτελεί η αυριανή πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαδήλωση, μέσω της οποίας οφείλει να δοθεί έμπρακτη απάντηση στην προκλητική κατάθεση του νομοσχεδίου αλλά και να προχωρήσει η συνένωση του αγώνα της νεολαίας με την εργατική τάξη και τις λαϊκές μάζες.

Καλούμε κάθε φοιτητή/-ρια, μαθητή/-ρια, νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και φτωχοδιάβολο να στηρίξει το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8/2 στις 12:00 στα Προπύλαια. Να αποτελέσει η αυριανή διαδήλωση εφαλτήριο για την λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της παιδείας, την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και της εξάρτησης.

ΟΛΟΙ/-ΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 8/2 ΣΤΙΣ 12:00, ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ, ΠΑΡΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Σχολιάστε